Ваш ідеальний щоденник-2020: рекомендації, моделі, бренди

Ваш ідеальний щоденник-2020: рекомендації, моделі, бренди



Спланувати свій день не завжди виходить правильно, особливо, якщо в голові безліч справ і постійно відволікають. Без помічника не обійтися ні вічно зайнятій бізнесвумен, ні домогосподарці, ні студенту.

 Ежедневники и блокноты

Так як же швидко організуватися і нічого не забути? Звичайно ж, зі щоденником: розклад зустрічей, термінових справ і завдань завжди буде під рукою. Тільки він обов'язково повинен бути кращим, щоб всі ідеї і плани неодмінно втілювалися в життя.

Які види щоденників існують?

Щоб правильно підібрати записну книжку, слід для початку розібратися, які вони бувають.

Датовані і недатовані

Датована серія - з посторінковою календарної розбивкою представлена щоденниками (день на сторінці), тижневиками (тиждень на розвороті), щомісячник (місяць на розвороті), планингами («календарі »для робочого столу). Недатовані, відповідно, без датування сторінок.

Розмітка внутрішнього блоку

Листи можуть бути чистими, щоб робити будь-які записи, замальовки, креслення. Другий варіант - з різним розлініюванням: клітина, лінійка, точка. У деяких щоденниках вони комбінуються, наприклад, об'єднуючи в собі щоденник і просто блокнот.

Якість паперу

Виробники пропонують як білий, так і кремовий паперовий блок в залежності від цінової категорії. Важлива також щільність листів. Для звичайної кулькової ручки, щоб текст не просвічувався, досить 70-80 г / м2. Дизайнерам і художникам, які активно користуються лінерами, акварельними маркерами - від 180 г/м2. Так малюнки не будуть проступати на наступні сторінки.

Формат

Стандартні формати - великий А4, середній А5, кишеньковий А6. Деякі виробники випускають планери нестандартних розмірів А5+, А4+, В5, В6, В6+. Залежно від кількості записів підбирається індивідуально.

Обкладинка

Обкладинка у щоденників буває тверда і м'яка. При цьому матеріали використовуються різні - поліграфія, бумвеніл, шкіра, балакрон, тканина. У бюджетних варіантах зазвичай інтегральна обкладинка, по суті, з щільного картону.

Системи планування

Залежно від звичок планування і підбирається щоденник. Сьогодні ефективними вважаються системи:

  • Bullet journal - розклад завдань складаються за допомогою умовних позначень (галочок, стрілок), а потім актуалізуються за невиконаними пунктами раз на місяць;
  • Getting Things Done - систематизація справ за допомогою маркування, наприклад, зафарбований кружечок позначає виконане завдання, знак оклику ставиться навпроти першочергових планів;
  • «1-3-5» - на кожен день планується 8 дій: одне найважливіше завдання, три менш важливих і п'ять дрібних.

А тепер перейдемо до вибору.

Як вибрати щоденник: поради експертів

Обзавестися хорошим щоденником, який допоможе не тільки скласти ідеальний план, але і буде зручний у використанні - завдання не з простих. На що варто звертати увагу:

  • на обкладинку - вона повинна бути міцною, щоб не пом'явся в сумці і не втратив свій естетичний вигляд;
  • якість паперу - щільність не менше 70-80 г / м2, щоб текст не просвічувався;
  • формат - А4 оптимальний в якості настільного варіанту, А5 для постійного використання по роботі, А6 для поїздок і носіння в сумочці;
  • датований або недатований - перший варіант «мастхев» для тих, у кого день розписаний буквально по годинах, другий зручний для фіксації інформації, не прив'язаної до певної дати.

Ну і бренд дуже важливий: перевірені виробники - це завжди якість, функціональність і надійність. Лідерами світового ринку на сьогоднішній день є Leuchtturm, Moleskine, Brunnen, Lediberg.

Цінове позиціонування

Український ринок рясніє великою різноманітністю блокнотів, записних книжок, планингів. Є бюджетні варіанти і більш дорогі моделі преміум-класу. Вони відрізняються не тільки країною-виробником, а й якістю паперу, обкладинки, а також додатковим функціоналом. За ціною всі щоденники можна розділити на три групи:

  • економ-сегмент (до 200 грн.) - Economix, Brisk, Мандарин, Axent, серія щоденників в поліграфічної обкладинці і балакрон ТМ Buromax;
  • середня цінова категорія (200-400 грн.) - Brunnen, Lediberg, SKS, Buromax в дизайнерських обкладинках;
  • преміум-бренди (400 грн. і вище) - Moleskine, Leuchtturm, дизайнерські щоденники VIF, Oh My Book, Orner.
 Цены на ежедневники

Залежно від потреб можна вибрати будь-який планувальник. Ми допоможемо купити щоденник і не прогадати!

Щоденники-бестселери: Moleskine (Італія) і Leuchtturm (Німеччина)

Moleskine – італійська торгова марка, без перебільшення, найбільш впізнаваних блокнотів в світі. Заснована понад 20 років тому, вона успішно конкурує в своєму сегменті з німецьким брендом Leuchtturm. Обидва виробники випускають щоденники, тижневики і щомісячники. Присутні стандартні формати А6-А4, але є й ексклюзивні моделі:

  • у Moleskine лімітована серія щоденників-2020 присвячена казкам «Аліса в країні чудес», «Маленький принц» і кіносаги «Зоряні війни»;

Обложка Алиса Обложка маленький принц Обложка звездные войны

  • Leuchtturm випускає нестандартні щомісячники (В5, В6, В6+), в яких горизонтальний поділ на тижні чергується зі сторінками в точку для додаткових записів.

Особливість недатованої серії Лехтурм: унікальні блокноти з сірими листами в білу лінійку/точку - при скануванні видно тільки записи і малюнки. Ідеальний варіант для художників, архітекторів, дизайнерів.

Ежедневник Лехтурм

Молескін, в свою чергу, не відстає і пропонує цікаві обкладинки в м'ятному, стиглому жовтому, магнетичному зеленому, сапфіровому кольорах.

Чим вигідно відрізняється Leuchtturm?

Щоденники Leuchtturm - це:

  • англійська мова «інтерфейсу»;
  • пронумеровані сторінки;
  • таблиця змісту;
  • 2 або 3 закладки-лясе;
  • відривні листи;
  • самоклейна петля для ручки.

Перераховані «фішки» обов'язково присутні в планінгах Leuchtturm. «Вся різниця в дрібницях» - девіз бренду.

Особливості щоденників ТМ Moleskine

Молескін може похвалитися:

  • обкладинкою без полівінілхлориду;
  • фірмовими округленими куточками;
  • фіксуючою гумкою;
  • титульною сторінкою з даними власника (на випадок втрати важливої інформації).

Ці класичні характеристики роблять бренд впізнаваним і затребуваним.

Brunnen (Німеччина) - лідер європейського ринку

Brunnen – така ж класика серед щоденників, як «Шанель» і «Луї Віттон» в світі моди і краси. Колекції постійно змінюють зовнішній вигляд відповідно до модних віянь, чого не скажеш про якість. Щоденники Брюнен - це завжди надійність, функціональність і естетична привабливість. Колекція 2020 року не стала винятком:

  • класичні щоденники, тижневики і планінги, в тому числі великого формату, з папером високої щільності, на якій легко писати будь-якими чорнилами;
  • датована серія Євро Компаньон, головна особливість якої - англійська, німецька, французька, італійська мови;

Евро Компаньон

  • ексклюзивна лінійка кишенькових моделей для клатча, сумочки, барсертки.

Дизайн обкладинок теж оновився: трендовий Tweed (фактура твідового пальто), сліпуче яскравий Torino, оригінальне тиснення року (FlexNeo), незвичайний Flex Trend, дизайнерські обкладинки в стилі Kendra Dandy.

Обложка ФлексНео Обложка Флекс Тренд Обложка Торино Обложка Твид Обложка дизайнерская

Продукція Brunnen - якість у всьому:

  • папір найвищої якості з Німеччини і Фінляндії;
  • відбілюється без шкідливого для здоров'я хлорінола (сертифікація FSC);
  • технологія клейового кріплення - кожен листочок приклеюється окремо, завдяки чому блокнот не розпадається навіть при дуже активному використанні.

У цій же ціновій категорії знаходиться італійський бренд Lediberg. Як і у Брюнен, колекція-2020 випущена в різних форматах, присутня класична сіро-синя гамма і яскраві кольори.

Зручні економ-варіанти: LeoPlanner (Великобританія) і Axent (Німеччина)

LeoPlanner – виробник якісних і недорогих блокнотів. Датовані органайзери 2020 р. представлені ежедневниками і тижневиками в 9 різних моделях. Крім класики в яскравих обкладинках, ЛеоПланер пропонує цікаві варіанти:

  • в інтегральній обкладинці (Aldento) з золотистим або срібним торцем внутрішнього блоку;
  • оригінальну перфоровану обкладинку (Destiny) з паперовим зрізом в такому ж кольорі.

LeoPlanner також випускає лінію недатованих жіночих щоденників в красивих обкладинках - градієнтні кольори, різні відтінки фольгування, торець паперового блоку в тон до обкладинки, стильні деталі.

Зеленый бумажный срез Красивая обложка Градиент

Чим відрізняється Axent?

Axent – німецький бренд в тій же ціновій категорії, що не поступається за якістю. Продукція в основному представлена тижневиками і записними книгами. Колекція-2020 випущена в гнучкій обкладинці Flex і твердій обкладинці Strong, різноманітна колірна гамма - від яскраво помаранчевого до лавандового кольору. Тижневики Axent володіють важливими перевагами: об'єднують в собі датований блок з тижнем на розвороті і листами в клітку для записів, а також містять корисний трекер звичок.

 Еженедельник Акцент

У ТМ Axent є записні книжки серії Partner з розлінуванням в точку для ведення записів в стилі Bullet journal. Дуже схожі на Лехтурм зовні і по функціоналу - закладка-лясе, петля для ручки, кишеня на форзаці, яку фіксує тасьма.

Записная книжка Партнер

Українські бренди

Практичними і якісними щоденниками можуть похвалитися українські виробники. На вибір є як стандартні моделі, так і продукція преміум-класу, яка не поступається європейським аналогам.

Buromax

Компанія Buromax більше 15 років випускає щоденники, тижневики, планінги в різних форматах і дизайнах. Нова колекція складається з 50 моделей датованих органайзерів в обкладинках зі штучної шкіри, бумвенілу (імітація шкіри на паперовій основі) і так званої поліграфії (багатошаровий картон).

Новинки 2020 року:

  • планінги для робочого столу із захованою спіраллю;
  • дизайнерські моделі (А5-А6) в незвичайному кольорі: м'ята, лаванда, корал, капучино, золото, срібло;
  • щоденники з додатковими функціями - застібка, яку фіксує гумка, кишені для візиток, матова текстура обкладинки;

Ежедневник с застежкой

  • велика серія датованих щоденників у твердій поліграфічній обкладинці з ламінуванням softtouch в оригінальних барвистих дизайнах.

Полиграфическая застежка

У Бюромакс, мабуть, найбільший вибір щоденників в різних цінових категоріях - від бюджетних варіантів до ексклюзивних моделей в шкірі.

VIF

VIF - найбільший в Україні виробник елітних шкіряних виробів і аксесуарів. Компанія випускає цілу лінійку щоденників в оригінальних шкіряних обкладинках.

Ежедневники ВИФ

Особливості колекції-2020:

  • крім класичного формату А5, присутній великий настільний А4;
  • обкладинка з натуральної шкіри (з відкритим зрізом), в деяких моделях вона фактурний з лаковим покриттям;

Фактурная обложка Лаковое покрытие

  • основний паперовий блок - каландрований кремовий папір, інформаційний - для малювання;
  • закладки-лясе з металевим декором;
  • чорніння, позолочення, сріблення торця внутрішнього блоку.

Золотая обложка и торец

До нового сезону бренд VIF випустив ексклюзивні моделі щоденників з символом майбутнього року - золотим щуром.

Блокнот символ года Обложка крыса

Також стандартний асортимент планової продукції пропонують українські торгові марки: SKS, Brisk, Julada, Eney, Optima, Economix.

Дизайнерські щоденники

В Україні сьогодні дуже популярні дизайнерські щоденники. Активно випускаються оригінальні лімітовані серії в колаборації з відомими психологами, коучами, стилістами. Так створюються унікальні блокноти, які не тільки допомагають планувати, а й мотивують, дають сили і натхнення. Ну і як же без красивих і гламурних щоденників для справжніх дівчаток - у них теж є своя ніша в колекції-2020.

Авторська розробка Лери Бородіної

Лера Бородіна - засновник сервісу оренди суконь Oh My Look! і лінійки ідеальних блокнотів для дівчаток Oh My Book! За задумом автора, це не просто планувальник, а щоденник:

  • з яскравими інтерактивними сторінками;
  • життєстверджуючими правилами;
  • корисними порадами та підказками.

Дневник от Бородиной

Серія завоювала популярність серед жінок, тому має продовження в щоденнику для активних мам Oh My Book! Mother Edition і версії українською мовою.

Надихаючі щоденники від Алли Клименко

Алла Клименко - лайф-тренер і коуч, автор двох лінійок блокнотів My Self Journal и Thank You Diary. Красиві і незвичайні щоденники, в яких можна малювати, виконувати завдання, читати, відповідати на питання і просто насолоджуватися красивими мотивуючими картинками.

Це нестандартні органайзери для:

  • натхнення;
  • кращого розуміння себе;
  • планування майбутнього;
  • підвищення самооцінки і саморозвитку.

Дневник от Клименко

Щоденники від Алли Клименко - хороший і корисний подарунок собі і другові.

Orner

Невелика, але дуже оригінальна серія планувальників Orner I have a plan – недатовані блокноти на кожен день. Вони допомагають нагадувати про важливі справи, приводити думки в порядок і просто творити.

Дневник Орнер Дневник от Орнер

Особливості щоденників Orner:

  • великий формат А5+;
  • обкладинка з голограмою, яка змінює колір;
  • блоки для щотижневого планування, списків, різного лініювання;
  • мотивуючі фрази на сторінках;
  • розділ «Дошка бажань».

I have a plan – для всіх, у кого є плани і бажання втілювати їх в життя.

OlenaRedko

Olena Redko – ексклюзивний бренд lifestyle-аксесуарів, в тому числі унікальних дизайнерських блокнотів.

Брендована недатована колекція представлена:

  • блокнотами стандартного розміру, але з нестандартними обкладинками - з глітером (блискітками) і рідиною всередині, голографією, в нубуку;

Блокнот Редько Дневник Елена Редько

  • великими блокнотами зі спіральною палітуркою і обкладинкою, що переливається всіма кольорами веселки.

Olena Redko – дизайнерське рішення, якого точно більше ні в кого не буде.

Резюмуючи

Щоденник потрібен всім, це ми знаємо точно. Професіоналу своєї справи - для планування зустрічей, відряджень, щоденних справ. Студенту, щоб не забути про пари і дедлайни по науковим роботам. Домогосподарці, щоб встигнути все зробити до приходу дітей зі школи і, власне, не забути їх звідти забрати. І всім, хто планує свій день наперед. Але ідеальний план у кожного свій, тому так важливо придбати правильний і зручний щоденник, який прослужить довго і надихне на нові ідеї.